25 jaar Mackaay Communicatie Groep

Links: 1995       Rechts: 2020

 

Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat ik met een oude (486) PC, een bureaulamp zonder voet en drie Dikke van Dale’s begon aan het zelfstandig ondernemerschap. Een groot avontuur waarvan ik in 1995 nog niet kon bevroeden waar en wat het mij zou brengen.

Mijn collega’s van het reclamebureau waar ik eind 1994 vertrok waren sceptisch: “Wat ga je in hemelsnaam doen man, daar in het Oosten?!”. Volgens hen kon goed conceptueel reclamewerk immers alleen in de randstad gemaakt worden en lag de wereld daar aan mijn voeten. Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon. In 1995 startte ik een bureau voor creatieve communicatie onder mijn eigen naam. Aan de achterkant van de A1. Gewoon omdat het kon. Vanuit huis. Inmiddels zijn we 25 bijzondere, mooie, enerverende en soms moeilijke jaren verder en kijk ik met dankbaarheid terug op wat mijn collega’s en ik bereikt hebben.

Mackaay Communicatie Groep (MCG), inclusief Macknificent Arbeidsmarktcommunicatie is nu een gevestigde naam. En niet alleen in het Oosten van het land. We beschikken over eigen monumentale panden waarin wij ons thuis voelen en met plezier werken. Wij hebben best veel en aansprekend werk gemaakt en minstens zo belangrijk: heel veel lol. Maar belangrijker dan dit alles bij elkaar: we hebben zeer uiteenlopende opdrachtgevers verder mogen helpen met hun marketing- en arbeidsmarktcommunicatie en aan ons weten te binden. (Toegegeven, niet elke klant is gebleven, maar daarvan verwachten we enkele in 2020 wel weer terug.)

Vorig jaar leek het lot heel even te beslissen dat ik door ziekte mijn droom als ondernemer zou moeten opgeven, maar ook die hindernis heb ik genomen. Ik mag volledig gezond beginnen aan dit nieuwe jaar. Met nieuwe energie. Met nieuwe collega’s. Met nieuwe opdrachtgevers. En ja, binnenkort ook met ’something completely different’. Tegen iedereen die tot nu toe heeft helpen duwen zeg ik “Top”. Tegen iedereen die mij het vertrouwen gunde de afgelopen 25 jaren zeg ik “Ontzettend veel dank”. En tegen iedereen die tot hier heeft gelezen zeg ik: “Tot gauw”. Een geweldig mooi en gezond 2020 gewenst!

 

Schouwburg Lochem gaat samenwerken met Mackaay.

overtuigen

 

De Schouwburg in Lochem en Mackaay Communicatie Groep gaan samenwerken op het gebied van communicatie. Het communicatie-adviesbureau uit Lochem gaat de Schouwburg ondersteunen bij diverse nieuwe marketingactiviteiten.

Lees meer

Bewijs het maar! Vijf tips voor overtuigende communicatie

overtuigen

 

We bloggen, delen, liken en posten wat af. Een vluchtige blik op (social) media is al voldoende om te zien dat bijna iedereen wat te melden heeft tegenwoordig. Organisaties (lees: merken) doen niets anders. We worden als consument dagelijks overspoeld met boodschappen die ons van een bepaald standpunt proberen te overtuigen. Dat roept natuurlijk meteen een vraag op: wanneer is communicatie nu ook écht overtuigend?

Lees meer

de Jong & Laan

De Jong & Laan naar Mackaay Communicatie Groep

Na een bureau-oriëntatie heeft accountantsorganisatie De Jong & Laan gekozen voor Mackaay Communicatie Groep uit Lochem. De Jong & Laan is met 700 medewerkers en 25 vestigingen actief in Noord, Oost en Midden Nederland en behoort tot de top 10 van de Nederlandse accountancy. Lees meer

Diesel Oil Company Brandstoffen - Lichtenvoorde

Diesel Oil Company kiest voor Mackaay

Diesel Oil Company, gevestigd in Lichtenvoorde, is een totaalleverancier van brandstoffen, smeermiddelen en aanverwante artikelen. Dit ambitieuze bedrijf, dat al meer dan 70 jaar motoren en machines in binnen- en buitenland beter laat presteren, heeft ons in de arm genomen om de naams- en merkbekendheid verder uit te bouwen. Dat doen wij onder andere met content marketing, op basis van het door ons ontwikkelde thema: “Diesel Oil Company. Niet te missen.” Bij Diesel Oil Company kunt u voortaan dus ook kennis tanken.

Offerte optimalisatie

offerte-optimalisatie-mackaay

Uw offerte communiceert ook…

Grote, zichtbare campagnes maken. Daar droomde ik van toen ik als junior copywriter het vak in kwam. Zichtbaar werk betekende in die tijd advertenties, abri’s, billboards en ja, als je geluk had en de creative director een goede bui: RTV-commercials. Ik heb het de afgelopen 25 jaar allemaal mogen (mee)maken. Als ze me toen hadden gevraagd om een offerte voor een klant te herschrijven, dan had ik waarschijnlijk gedacht dat ze me voor de gek hielden. Lees meer

Een dun laagje chroom

“Een pakketje schroot, met een dun laagje chroom.” U weet vast nog wel uit welk liedje dit zinnetje komt. Het galmde meteen door m’n hoofd toen ik naar een interview met Paul Meyer zat te kijken op 7 Ditches. ‘Reclame is dood’, was zijn stelling. En waarom? Omdat reclame een vernislaag over bedrijven, producten en merken heen legt. Terwijl de samenleving nu juist bezig is om vernislagen overal weg te krabben.

Lees meer

Content creatie

iStock_000018382989Small-1U heeft meer expertise dan uw doelgroep weet

Een praktische manier om direct te starten met content creatie? Gebruik uw bestaande slogan / pay-off voor het genereren van aansprekende onderwerpen. Een pay-off is een korte, krachtige zin die – als het goed is – uw unieke propositie verwoordt. Die pay-off is niet voor niets bedacht. Hij vertelt kernachtig waar uw organisatie of product voor staat. Achter dat ene zinnetje gaat meestal een hele wereld schuil. Neem uw doelgroep daar overtuigend in mee en verbreed zo hun horizon. Hoe? Maak er aansprekende (wereld)delen van!  Lees meer

Update huisstijl Mackaay

Het zal veel mensen in eerste instantie niet opvallen, maar wij hebben onlangs onze huisstijl subtiel aangepast. Het rode woordmerk is vervangen door een diapositieve versie in een rood vlak. Hierdoor krijgt ons logo meer kracht, met name in online en social media. Door te kiezen voor een rood vlak voor het beeldmerk krijgt de huisstijl als totaal gek genoeg meer “wit”. Onze uitstraling wordt door deze update frisser en daarmee ook moderner, vinden wij. Wat uiteraard blijft is de herkenbare ‘C in een rondje’. Al bijna 20 jaar symbool voor onze creativiteit en de consistentie waarmee wij onze concepten uitrollen.

Reclamebureau Mackaay

Graaf Ottoweg - Lochem

Hoe oud zijn jullie panden eigenlijk?

Onze kantoorpanden aan de Graaf Ottoweg in Lochem maken deel uit van een complex uit 1875. Het complex bestaat uit een zestal gekoppelde wit gepleisterde herenhuizen, voorzien van een doorlopende lijstgevel en oorspronkelijk per pand een schilddak. De naam van het complex luidde ” Bella Vista” Lees meer