Content creatie

iStock_000018382989Small-1U heeft meer expertise dan uw doelgroep weet

Een praktische manier om direct te starten met content creatie? Gebruik uw bestaande slogan / pay-off voor het genereren van aansprekende onderwerpen. Een pay-off is een korte, krachtige zin die – als het goed is – uw unieke propositie verwoordt. Die pay-off is niet voor niets bedacht. Hij vertelt kernachtig waar uw organisatie of product voor staat. Achter dat ene zinnetje gaat meestal een hele wereld schuil. Neem uw doelgroep daar overtuigend in mee en verbreed zo hun horizon. Hoe? Maak er aansprekende (wereld)delen van! 

Merkwaarde

Voor een gerenommeerde leverancier van planningssoftware leverde een sessie van slechts 2 uur met deze aanpak meer dan 25 topics op. Door te focussen op zowel branding als ‘being’, kwamen er  aspecten van planning op tafel die minder met de software zelf te maken hadden, maar des te meer met de intentie en de expertise van de leverancier. De relevantie van het merk kon hierdoor nog beter worden gecommuniceerd.

Deel meer

De praktijk en de ervaring leren dat je door het ontleden van je slogan in een mum van tijd een groot aantal interessante topics voor content te pakken hebt. Daarmee kun je direct aan de slag. Tekstueel, visueel, in ieder geval origineel. Meestal blijkt dan dat u als bedrijf meer te vertellen hebt dan u nu doet. En belangrijker nog: dat u meer expertise in huis heeft dan uw doelgroep op dit moment weet. (Traditionele campagnes zoomen immers in op één boodschap.) Deel die expertise middels relevante en aansprekende content. Laat zien wat uw klant er aan heeft. En nodig uw potentiële relaties uit om er op in te gaan. Uw reputatie vaart er wel bij.

Geen goede propositie?

Heeft u nog geen heldere positionering en/of onderscheidende propositie? Dan weet u nu wat u te doen staat. Er valt nog een wereld te winnen.

Arjan Mackaay is creative director bij Mackaay Communicatie Groep in Lochem en gespecialiseerd in het ontwikkelen van creatieve communicatie concepten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *