Reclamebureau Mackaay

Graaf Ottoweg - Lochem

Hoe oud zijn jullie panden eigenlijk?

Onze kantoorpanden aan de Graaf Ottoweg in Lochem maken deel uit van een complex uit 1875. Het complex bestaat uit een zestal gekoppelde wit gepleisterde herenhuizen, voorzien van een doorlopende lijstgevel en oorspronkelijk per pand een schilddak. De naam van het complex luidde ” Bella Vista”

In de tweede helft van de 19de eeuw werden overal buiten de oude stadskern van Lochem op grote schaal villa’s van respectabel formaat gebouwd. Niet alleen vrijstaand, maar ook in seriebouw. De villa’s aan de Graaf Ottoweg behoren daarmee tot de vroegste uitbreidingen van Lochem en zijn een voorbeeld van seriebouw voor de hogere stand.

Het Bella Vista complex heeft ondanks de wijzigingen voor een groot deel het oude aanzien weten te bewaren. De omgeving is het meest aan veranderingen onderhevig geweest. Aanvankelijk lag het blok in een vrijwel onbebouwd terrein, waarin hier en daar zeer grote en rijk uitgevoerde villa’s stonden, eigendom van de aanzienlijke fabrikanten uit Lochem. Voor het blok bevonden zich twee vijvers en veel groen. Het complex is geheel vrij gelegen aan de zuidoostelijke zijde van het noordelijkste deel van de Graaf Ottoweg.

Hoewel wij momenteel de trotse eigenaar zijn van de kantoorvilla’s op nummer 18 en 20, beseffen wij maar al te goed dat wij voorbijgangers zijn in de tijd. Dankbare passanten die met mooi werk een klein stukje geschiedenis mogen toevoegen aan “Bella Vista”. Wilt u een keer zien hoe wij er als reclamebureau binnen bij zitten? U bent van harte welkom voor een persoonlijke kennismaking en een kop koffie natuurlijk!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *